یکشنبه هفته پیش و در کمتر از 90 روز مانده به افتتاح بود که بخشی از تونل توحید در خیابان نواب پایین‌تر از خیابان شهید کلهر ریزش کرد و چه خوش اقبال بودند مردمانی که پشت چراغ قرمز تقاطع به انتظار توقف کرده بودند. همین امر موجب شد تا موتورسوارانی که چراغ را رد کرده بودند در دام گودال گرفتار شوند و پس از ساعتی با تنی مجروح از گودال بیرون آورده شوند.
 
از همان ابتدای وقوع این حادثه گمانه زنی‌ها درباره علت و میزان خسارت حادثه درحالی آغاز شد که مسئولان شهرداری تهران تا ساعت‌ها پس از آن علت حادثه را مربوط به هر امری غیر از ایراد فنی در ساخت تونل می‌دانستند.
 
اما نکته مهم گرفتار شدن کارگر بیل مکانیکی بود که زیر آوار گرفتار شده بود و البته مدیران شهری اعلام می‌کردند سربار تونل با گودال ایجاد شده حدود 20 متر اختلاف سطح دارد و همین عامل را دلیلی برای ادعای خود مطرح می‌کردند که سقف تونل فرو نریخته است.
 
اما در نهایت مشخص شد که کارگر 28 ساله بیل مکانیکی زیر آوار و داخل تونل گرفتار شده و متاسفانه جان باخته است.
 
در این باره اعضای شورای شهر نیز لب به انتقاد از مدیریت شهری درباره ساخت تونل توحید گشودند و اینکه شهرداری تهران به توصیه‌ها و هشدارهای آنها توجه نکرده است.
 
خسرو دانشجو یکی از اعضای شورای شهر با بیان اینکه شهرداری هیچ یک از مراجع علمی، تخصصی و انجام مطالعات در حین اجرای طرح را قبول ندارد، گفته بود که مسئولان شهرداری باید به عنوان یک مرجع برای اخذ کار کارشناسی به نمایندگان شورا مراجعه کنند و نظر آنها را بخواهند.
 
حمزه شکیب عضو دیگر شورای شهر تهران نیز گفته بود که شورا در خصوص خطر ریزش تونل توحید در اردیبهشت‌ماه سال جاری هشدارهایی را به شهرداری داده بود اما متاسفانه مسئولان امر توجهی به آن نکرده‌اند.
 
در جلسه‌ای هم که پس از وقوع این حادثه برگزار شد مسئولان شهرداری تهران مدعی شدند که ریزش، ارتباطی به تونل ندارد بلکه مربوط به مغاری است که بین کف خیابان و تاج تونل قرار داشته است.
 
اما قنات هم عامل دیگری بود که مدیران شهرداری آنرا به عنوان مسبب ماجرا به معرفی کردند.
 
مهندس مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در ارتباط با قنات‌ها نامه‌ای به شهرداری نوشتیم و تذکر داده بودیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه نفوذ آب‌های سطحی تا محل ریزش فاصله زیادی دارد، باید محل قنات‌ها مورد توجه قرار گیرد.
 
در هر صورت بخشی از تونل توحید فرو ریخت تا توجه افکار عمومی نیز به ایمنی سازه‌ها و پروژه‌های شهری جلب شود. آسایش خیال شهروندان و اینکه با اطمینان خاطر و بدون دلهره از هرگونه فرورفتن در چاله‌ها ناگهانی در شهر تردد کنند بسیار مهم است. این نکته‌ای است که مدیران شهری باید به آن توجه کنند و در صورت بروز حادثه احتمالی بدون اینکه تقصیر را متوجه گردون و فلک کنند خودشان به اشتباهاتشان اعتراف کنند.